Hallo, wij zijn Edy en Jose en hier vertellen wij van alles over onze dierbare familieleden. D.w.z., dat waren wij van plan, maar er is niet veel van gekomen. Misschien lukt het nu? Guy helpt, maar ik, Edy, vergeet alles! Ook Ivan heeft november 2015 een steentje bijgedragen. De afbeelding hier is van 2008, maar de bank staat er niet meer en daar kunnen we dus geen gebruik meer van maken voor aanvulling of variaties. We hebben intussen kleine Felix er bij. Hij wordt vogende maand, januari 2016 acht jaar op Drie Koningen.

Ik maakte gedurende de maanden, oktober, november 2015, een presentatie over Marco Polo in Saveh. Hij bezocht daar een graftombe, waar drie voorname koningen begraven waren. Maar veel wist men niet te vertellen. Hij reisde verder naar Kala Atashparastan, wat betekent, stad van de vuuraanbidders. Daar hoorde hij een wonderlijk verhaal van het bezoek van de Drie Koningen, Magiërs, aan Bethlehem. Ze hadden goud, wierook en mirre als geschenken voor het kindje gebracht. Ze kregen als tegengeschenk een kistje dat ze niet mochten open maken. Onderweg keken ze erin, een steen!!! Verontwaardigd gooiden ze die in een put daar vlakbij en toen schoot er een vuurkolom uit de hemel tot in die put. Het vuur van die vlam bewaarden ze altijd voor hun altaren en zo zijn ze vuuraanbidders geworden, de volgelingen van Zoroaster of Zarathustra. Dit kan natuurlijk niet kloppen, want Zoroaster is een veel oudere figuur dan de tijd van het Jezuskindje. Nietzsche heeft met de figuur van Zarathustra nog behoorlijk geworsteld in zijn: Also sprach Zarathustra.

 

Er is intussen nog en kleine Feliks, zoontje van Eddy en Nicole, op Driekoningen 2008, bijgekomen.

 

Nu ja, van alles valt nogal tegen niet? Moeten we veranderen. Eerst maar wat fototjes, door de Grote Ivan verzorgd. José snijdt hier de taart des levens aan. Zus Gon kijkt toe, Martin staat om het hoekje net buiten de foto. Dat was op 21 augustus 1957. Martn stierf op 8 februari 2007 na 10 weken in coma gelegen te hebben, na een zware hartoperatie. (Ik schhrijf dit opvrijdag 3 april 2009!). Niet alles was zo zoet als deze taart, maar klagen mogen we niet. Als we mochten, zegt José altijd, dan zou je wat horen. Maar wij, José en ik, edy, wij mogen niet klagen!!

Ik ga nog zo'n foto ophalen.

1965, bij pap en moek in de tuin op de Oude Lindestraat 42. Een sterke vrouw! Ze kruit het hele gezin. Ik, edy, hoef alleen maar te fotograferen.

We hadden een huisje op de Wachtendonckstraat 23 in Schaesberg. Voor de aankoop van dat huis hadden we van zus Trees in Amerika 1000 dollar geleend. Daar bouwden we een garage achter opzij bij, voordat we onze eerste auto, een Simca, kochten Daarvoor hadden we weer van Pap Schoutrop 1000 gulden geleend. Alles vlug esnel terug betaald..

Voor vader's werk, dat is dus mijn werk als leraar Duits en Engels aan de SG Oud-Vroenhoven ( later Trichter College, later Bonefantencollege) verhuisden we in september 1970 naar Maatricht Vossenvoetpad 11.